flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Аналіз звернень громадян за 2020 рік

19 лютого 2021, 09:12

ЗАТВЕРДЖУЮ

Голова Первомайського

міськрайонного суду

Харківської області

13 січня 2020 року

_________________ М.М. Босняк

 

 

А Н А Л І З

стану організації роботи зі зверненнями громадян

за 2020 рік в порівнянні з 2019 роком

 

             У 2020 році в Первомайському міськрайонному суді Харківської області проводилась постійна робота по реалізації громадянами України права на звернення, наданого їм Конституцією України та Законом України “Про звернення громадян”.

      

Робота зі зверненнями громадян у суді проводилася також на підставі Інструкції з діловодства зі зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об’єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженої Постановою Кабінета Міністрів України від 14.04.1997 р. № 348 в редакції від 28.01.2011 року,  Законів України «Про звернення громадян» від 02.10.1996 із змінами та доповненнями, “Про статус народного депутата України”, “Про статус депутатів місцевих рад” в частині розгляду депутатських звернень і запитів.

 

Для більш повного інформування громадян про стан роботи суду на офіційному веб-сайті суду розміщено актуальну інформацію про судову звітність, а також зразки процесуальних документів та списки справ, призначених до розгляду.

 

          У 2019 р. звернення громадян оформлювалися відповідно до вимог зазначеної інструкції. На кожне звернення громадян заводилися реєстраційно-контрольні картки. Провадження по зверненнях велося вірно за усіма реквізитами.

           

У 2020 р. до Первомайського міськрайонного суду Харківської області не надійшло жодного звернення громадян.  

 

Звернення у 2019 році розглядалися у такі терміни: до 5 діб – 1, до 15 діб – 1, до 30 діб – 0.                                      

                                                                            

           Повторні звернення до суду за вказані періоди не надходили.

           

            За звітний період звернень від ветеранів війни не надходило; у порівняльному періоді ці показники також нульові.

         

            В суді до березня 2020 р. здійснювався особистий прийом громадян головою суду та іншими посадовими особами з дотриманням відповідного графіку, який розміщений в приміщеннях суду в зручному для огляду місці. Формувався журнал особистого прийому громадян головою суду, у якому зазначалися дата проведення прийому, прізвища заявників, питання, з якими вони звертаються, результати розгляду. Приміщення для особистого прийому громадян в суді відсутні за браком місця.

          У зв’язку з оголошенням карантину навесні 2020 року (постанова Кабінету Міністрів України № 211 від 11 березня 2020 року «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» в суді було введено обмеження щодо відвідувачів, а саме: керівництво суду не проводило особистий прийом громадян, також не допускалися не учасники судових засідань у якості сторонніх глядачів у судових процесах, усі бажаючі могли здійснити пересилку кореспонденції у сканованому вигляді на електронну адресу суду: inbox@pm.hr.court.gov.ua або поштовим зв’язком на адресу суду: 64107, Харківська область, вул. Соборна, 18.

           

            Висновок: в цілому стан організації та ведення роботи зі зверненнями громадян у 2020 р. знаходився на належному, професійному рівні, відповідав вимогам чинного законодавства.

 

            Пропозиції: Вдосконалювати роботу ділянки зі зверненнями громадян у майбутньому, звертати увагу на заняттях з апаратом суду, суддями та помічниками суддів на актуальні положення Закону України “Про звернення громадян”, Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об’єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.1997 року №348, Законів України “Про статус народного депутата України”, “Про статус депутатів місцевих рад” в частині розгляду депутатських звернень і запитів, щоквартально, відповідно до плану виконання Постанов колегії ТУ ДСА України від 6 грудня 2019 року, проводити моніторинг причин, що призводять до надходження звернень.

           

Крім того, необхідно періодично висвітлювати в засобах масової інформації найбільш актуальні питання організації роботи суду, максимально наповнювати корисною інформацією офіційну сторінку Первомайського міськрайонного суду Харківської області на веб-порталі «Судова влада України».

 

 

Консультант

Первомайського міськрайонного суду

Харківської області                                                                                                      Т. Студзінська